15/16 oktober 2022 in Groenlo.

Bedrag

Vrije Energie Weekend Groenlo 2022 - Reportages

Bekijk meer van Reportages

Op zaterdag en zondag 15 en 16 oktober, werd in Hart van Grollo het Vrije Energie Symposium gehouden. Dit symposium met beurs kwam in rappe tijd tot stand en bracht tal van uitvinders, leveranciers en in het algemeen mensen met ‘nieuwe’ oplossingen bij elkaar in Groenlo, het oosten van de Achterhoek. Veel systemen waren gericht op wat heet ‘vrije energie’. Dat is energie waarvan doorgaans gesteld wordt dat het niet bestaat. En dat is een zegen voor tal van grote bedrijven die daardoor hun machtspositie kunnen behouden. Dat is een probleem op zichzelf, merkten we in 2022 met stijgende energiekosten. Bezoekers van deze beurs stelden zich op de hoogte over of het ook anders kan, of er energie te besparen valt, zelf op te wekken tegen lage kosten, in de geest van Nicola Tesla en andere uitvinders.

Als techneut stel ik vast dat niet iedereen die vertegenwoordigd was op het juiste spoor zat. Één uitvinder was voor zichzelf natuurkunde aan het herontdekken. Een groot en werkend systeem was nog niet gebouwd. In een presentatie over water presenteerde een leverancier water zonder enige mineralen als het gezondste wat je je kunt wensen. Dat verdient verdere beoordeling. Het is te verwachten bij dit soort thema’s, dat er nog genoeg is om uit te werken. Niet alles was werkelijk ‘nieuw’. Sommige systemen zijn eerder ‘herontdekt’.

Over het algemeen was de sfeer van dit evenement een verademing. Hier trof je mensen die denken in oplossingen. Daaraan is in 2022 bij uitstek behoefte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens