Bedrag

TUIG aflevering 1 – Impact coronaregime op onze jeugd – - TUIG Talkshow

Bekijk meer van TUIG Talkshow

TUIG: Voor jong en foudt

Welkom bij de eerste aflevering van TUIG

Met TUIG nemen we met het eerste echte TV format voor Soulvability.tv de aftrap naar online, on demand TV én voor de toekomst ook radio, met een lineaire programmering.
Wat er nieuw en bijzonder aan is, is dat wij als een virtueel mediapark, eerlijke en onafhankelijke berichtgeving brengen die we met diverse formats een soort human interest en infotainment jasje geven.
Hierbij hebben we eigen producties, maar wij geven ook alle ruimte aan andere vrije media initiatieven om bij wijze van spreken hun eigen omroep op dit platform verder vorm te geven en een breder en daarmee groter publiek te bereiken.

Met het programma TUIG richten wij ons op de jeugd, die de afgelopen Corona periode zo een beetje vogelvrij werden verklaard omdat ze geen stem hadden in het algemeen. Ook nu nog sijpelen er maar weinig geluiden door over de onderdrukking die een aanzienlijk deel van onze jeugd heeft ervaren gedurende alle maatregelen die werden aangekondigd als “het nieuwe normaal” in wat steeds meer de contouren krijgt van een gefabriceerde pandemie.
Daar gaan we het in de eerste aflevering dan ook over hebben.
Paul van der Sluijs viel in voor comedian Chris van der Ende die het gedurende de geplande opnames niet redde om naast zijn drukke eindejaars programma dit er nog eventjes bij te fietsen.
In toekomstige afleveringen zullen we Chris wel vaker gaan zien in het programma, nu ook zijn schema in wat rustiger vaarwater is terecht gekomen.  De twee frisse nieuwe gezichten in het vrije media landschap die in aanvang nog een beetje in de backseat, maar op termijn het hoogste woord gaan voeren als presentatoren zijn: Ender ter Maat en Merlijn van der Sluijs.  Tenslotte wil je in een jeugdprogramma niet praten over de jeugd, maar mét de jeugd. Daarin geven we hen ook alle ruimte om daarmee vertrouwd te raken.
We sluiten niet uit dat er gaandeweg ook nieuwe gezichten bij komen in de presentatie, in tegenstelling tot de mainstream, zijn zolang we vrijwel uit vrijwilligers bestaan onze casts flexibel. Zodoende kan iedereen bij ons voor en achter de camera zijn of haar studie of beroepsleven ernaast, zonder al teveel conflicten voortzetten.

In aflevering 1. is Jelger Dees onze gast en vragen we hem het hemd van het lijf over het idee achter  – en de tot stand koming van zijn nieuwste film: Jelger de Goochelaar en het feest van de Koning.

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens