Bedrag

In gesprek met Arjan Gelder over woonwagendossier Alkmaar en de rest vh complot - Syrius Talk

Bekijk meer van Syrius Talk

In deze aflevering van Syrius Talk, hebben we Arjan Gelder te gast die komt spreken over het repressieve woonbeleid van de gemeente Alkmaar dat al ruim dertig jaar door ettert tegen een relatief kleine woonwagen populatie.

Anderhalve week geleden bezetten Alkmaarse woonwagenfamilies twaalf chalets die bedoeld zijn voor Oekraïners. Ze willen extra woonwagenplekken, iets dat de gemeente hen al zo’n 35 jaar belooft. De wethouder Wonen laat weten zijn ‘uiterste best te doen’, maar toch demonstreert een deel van hen verder op een weiland. Hieronder lees je waarom zij geen genoegen nemen met de woorden van de wethouder.

De vraag is nu, Maakt de gemeente zich schuldig aan discriminatie, door hen als tweederangs burger te behandelen en Oekraíners te huisvesten waar de woonwagenbewoners al 35 jaar stelselmatig worden geweerd. Terwijl in 2018  de nationale ombudsman in een rapport  concludeerde  dat ‘gemeenten voldoende kennis hebben van het mensenrechtelijke kader voor de culturele identiteit van woonwagenbewoners’. Ook stond erin dat ‘de nadruk ligt op normalisatie’: “Woonwagenbewoners moeten gelijk behandeld worden met andere burgers.”

In plaats daarvan voert de gemeente dwars tegen alle wetsartikelen in de eed van het Wetboek van Strafrecht in het gedateerde ‘uitsterf- en afbouwbeleid’ op woonwagenbewoners door. De hoop is vooralsnog gevestigd op de flinterdunne geruststelling dat wethouder Gijsbert Iterson Scholten zijn uiterste best te zullen doen om te komen tot een passende oplossing voor de ontheemde bewoners.

Houdt uw rode pil gereed aangezien we ergens in het interview van de woonwagenproblematiek in Alkmaar, een overstapje maken naar de boeren, waarna het gesprek (op een goeie manier) totaal ontspoort.

2 reacties op “In gesprek met Arjan Gelder over woonwagendossier Alkmaar en de rest vh complot”

  1. Beste Arjan en Sirieus. Mijn naam is Anne Marie S.ten Berge (geb. 6-3-1944) en woon in Utrecht. Bij toeval , -volgens facebook is Arjan vandaag jarig, stuitte ik op uw gesprek: “….en de rest van het complot” Gefeliciteerd en bedankt. Er is een bekende advocaat die vorige maand op OP1 zei: “Vertrouw de overheid niet want je wordt belazerd waar je bij staat of met woorden van gelijke strekking” Ik heb hem niet weergezien in een praatprogramma. Gisteren heb ik het volgende verhaal op facebook gezet: ‘Het is morgen 7-8-2022 en ik kan nu wel bekend maken dat ik op 7-7-2022 in een OPEN BRIEF minister Dilan Yesilgoz-Zegerius (VVD) van Justitie en Vuiligheid, en onderminister Franc Weerwind (D66) voor Rechtsbescherming, p/a: Postbus 20301. 2500 EH Den Haag, beschuldigd heb van het plegen van valsheid in geschrifte in het CCBRegister. Ik heb twee keiharde bewijzen meegestuurd en ook de motieven belicht waarom zij deze ministriële misdrijven plegen. Het zijn beide ook nog lafbekken. Ze durven niet te reageren. Met vriendelijke groet, Anne Marie ten Berge.
    PS: omdat ik heb gemerkt dat mijn klokkenluidersverhalen steeds van facebook worden gehaald controleer ik iedere dag dit fenomeen en zet ze er weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens